Experienta degustarii

Experienta degustarii

Ne bucurăm să începem conversații deschise despre lumea nouă a vinului și să împărtășim cu toți cei care ne vizitează experiența Rasova: fructificăm resursele geografice excelente, cunoștiințele echipei și tehnologia avansată pe care o folosim pentru a crea un vin tânăr și autentic.
Traseul

Experiența degustării urmărește pas cu pas drumul pe care îl parcurg strugurii în timpul procesului de vinificație. Tot acest drum este urmat și de vizitatorii noștri și începe cu recepția strugurilor. Culeși manual doar la maturitate deplină, strugurii sunt atent procesați: boabele sunt aclimatizate odată ajunse în cramă, pentru cea mai bună calitate, iar selecția celor mai bune boabe se face printr-un proces gravitațional de procesare a strugurilor. Pentru fermentare, aceștia sunt depuși în tancuri de diferite dimensiuni, pentru a menține un bun control al boabelor și a păstra fiecare aromă a strugurilor. Călătoria continuă în sala de maturare, unde vinul este introdus în baric - butoaie din stejar franțuzesc. Următorul pas în drumul vinului este zona de îmbuteliere a vinului. Turul se încheie armonios în sala de degustare.

Experiența

Degustarea unui vin este o experiență senzorială complexă, aproape sinestezică, prin care toate simțurile sunt trezite și imaginația este provocată. Văzul, mirosul și gustul pornesc într-o adevărată călătorie inițiatică odată cu degustarea fiecărui vin în parte. Pentru a porni în această călătorie, Bian, somelierul nostru, ne sfătuiește să urmăm fiecare pas cu multă curiozitate și deschidere. Începem prin a observa sticla de vin, eticheta și descrierea acesteia, culorile, greutatea sau logo-ul.

Odată cu deschiderea sticlei și turnarea vinului în pahare începe adevărata degustare: urmărim culoarea, limpiditatea și consistența acestuia. Lăsăm apoi frâu liber imaginației, trecând la experiența mirosului, făcând asocieri cu diferite fructe, flori, condimente. Ultima etapă a călătoriei este gustul, acesta fiind pasul care inițiază cele mai multe discuții între participanții la degustare. Conversațiile pot fi despre de complexitate, intensitate, persistență și despre calitatea vinului. Asocierea cu diferite preparate culinare se face doar pentru a completa experiența degustării și variază în funcție calitățile vinului, punându-le în valoare și mai mult.

turul cramei

CRAMA RASOVA CREATIE SI RECREATIE

VINO ÎN VIZITĂ