Locul

Povestea Cramei

Podgoria și crama sunt localizate în Cernavoda, Constanța, în apropiere de Autostrada Soarelui – ieșirea Cernavodă, întinzându-se pe un areal de 50 de hectare.
Podgoria

Un areal ideal scăldat în soarele dobrogean creează o experiență nouă pentru toți cei curioși să viziteze Crama Rasova.

Prezența soarelui joacă un rol esențial pentru calitatea strugurilor și a vinului și reprezintă unul dintre simbolurile puternice ale cramei. Potențialul uriaș al terroir-ului este dat de amplasarea în vecinătatea Dunării, fiind influențat de o sumă de factori favorabili dezvoltării unei podgorii de calitate: climă uscată, prezența vântului adus de Dunăre, sol calcaros și nisipos, lanțul trofic dobrogean: prezența unor plante și animale rare (țestoasa de uscat dobrogeană, popândăul, pelicanul).

Vizitatorii pot urmări cursul Dunării de pe terasele însorite ale cramei, care descriu un peisaj fermecător și care completează armonios „drumul vinului”.

Principalele soiuri de struguri cultivate la Rasova, cu grijă și pasiune pentru calitate, sunt: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Cabernet, Syrah și Pinot Noir.

Drumul vinului

Vizitatorii pot urmări întreg procesul de vinificație, de la culesul strugurilor până la fermentare în tancuri și maturarea în butoaie speciale.

Strugurii ajunși la maturitate deplină sunt culeși manual, printr-un proces de selecție calitativă a celor mai bune boabe de struguri, depozitați în lădițe de maximum 12 kilograme. Odată ajunse la cramă, boabele sunt aclimatizate, pentru o procesare optimă, care continuă apoi cu ajutorul unui desciorchinător Oscillis, procesarea fiind gravitațională. Pentru fermentare, strugurii sunt depuși în tancuri de diferite dimensiuni, pentru a menține un bun control al boabelor și a păstra fiecare aromă a strugurilor. Maturarea se realizează în stejar predominant franțuzesc, atâta vreme cât vinul evoluează, iar acest proces este controlat zilnic de experții cramei. Folosind tehnologiile avansate alături de procesele tradiționale manuale, reușim să dezvoltăm un sistem de procesare ideal pentru a crea un vin de cea mai înaltă calitate.

[rev_slider jardiwinery-slider1]