Rasova – proiect turistic pe teren dobrogean

Rasova – proiect turistic pe teren dobrogean

Rasova – proiect turistic pe teren dobrogean

Suntem entuziasmați să începem conversații deschise despre lumea nouă a vinului și împărtășim experiența Rasova tuturor celor care ne vizitează. Locul ales pentru podgorie și cramă este ideal atât în ceea ce privește potențialul turistic al proiectului, cât și în privința terroir-ului. Crama se bucură de vizibilitate foarte bună de pe Autostrada Soarelui, în drumul spre mare, și este singura cramă din circuitul turismului viticol poziționată în apropiere de cursul Dunării.

Pentru că transparența întregului proces de vinificație este una dintre valorile cramei noastre, drumul vinului reprezintă nu numai o experiență unică pentru vizitatorii noștri, ci și un prilej de a se convinge singuri de calitatea produselor noastre.  Astfel, invităm vizitatorii curioși și relaxați să parcurgă drumul vinului pentru a urmări traseul vinului și întregul proces de vinificație.

Traseul cramei

Experiența degustării urmărește pas cu pas drumul pe care îl parcurg strugurii în timpul procesului de vinificație. Tot acest drum este urmat și de vizitatorii noștri și începe cu recepția strugurilor. Culeși manual doar la maturitate deplină, strugurii sunt atent procesați: boabele sunt aclimatizate odată ajunse în cramă, pentru cea mai bună calitate, iar selecția celor mai bune boabe se face printr-un proces gravitațional de procesare a strugurilor. Pentru fermentare, aceștia sunt depuși în tancuri de diferite dimensiuni, pentru a menține un bun control al boabelor și a păstra fiecare aromă a strugurilor. Călătoria continuă în sala de maturare, unde vinul este introdus în baric – butoaie din stejar franțuzesc. Următorul pas în drumul vinului este zona de îmbuteliere a vinului. Turul se încheie armonios în sala de degustare.

Vin și gastronomie

Iată cele 3 experiențe complexe în lumea nouă a vinului cu care ne întâmpinăm oaspeții la Rasova, într-un spațiu care se scaldă în peisajul descris de cursul Dunării.

  1. Degustare vinuri proaspete. Vă propunem o călătorie introductivă pe drumul vinului tânăr, printr-un prim tur al cramei, însoțit de o experiență de degustare light, în compania a 3 vinuri proaspete, alături de brânzeturi românești și fructe proaspete și uscate.

Durata: 30 minute // Numar persoane: minim 4, maxim 20 // Pret: 60 RON

  1. Degustare vinuri proaspete și maturate. Împărtășim perspectiva despre lumea nouă a vinului care stă sub semnul soarelui printr-o experiență completă de degustare: 6 vinuri, atât proaspete, cât și învechite la baric, vor îmbogăți memoria papilelor gustative și conversațiile despre gust. Degustarea este însoțită de brânzeturi atât proaspete, cât și maturate, dar și de produse din carne provenite de la producători artizanali.

Durata: 30 minute // Numar persoane: minim 4, maxim 20 // Pret: 60 RON

  1. Turul Gastronomic este o călătorie în lumea vinurilor de colecție și a preparatelor atent alese pentru a garanta o experiență unică exploratorilor curioși. Gastronomic Tour este o experiență complexă de degustare, pe care o organizăm la cerere.

 

Un altfel de popas în drum spre mare

Destinația turistică a Cramei Rasova se adresează nu numai exploratorilor de gusturi și experiențe, ci și tuturor celor care călătoresc în drum spre mare. Călătorilor le oferim astfel prilejul unui popas inedit, care se poate transforma într-o experiență de calitate, care să aducă un plus de valoare vacanței deja planificate. În cele din urmă, vizitatorii cramei vor avea parte de un concediu cu dublă destinație, Rasova fiind destinația complementară pentru concediul de la mare.

Clienții pot continua experiența degustării și acasă, alegând vinurile preferate din shop-ul cu selecția de vinuri atent pregătite în cramă.

Așteptăm vizitele voastre!