Rasova – un terroir ideal

Rasova – un terroir ideal

Rasova – un terroir ideal

Am știut încă de la început, la prima noastră vizită la spațiul cramei, că vrem să creăm un standard de calitate în lumea nouă a vinului din România. Fructificând resursele geografice excelente, cunoștințele fiecărui membru al echipei noastre și tehnologia avansată pe care o folosim, ne propunem să creăm un vin tânăr și autentic, pentru consumatorul curios și relaxat.

Podgoria și crama sunt localizate în Cernavodă, Constanța, în apropiere de Autostrada Soarelui – ieșirea Cernavodă, întinzându-se pe un areal de 50 de hectare.

Podgoria – un areal scăldat în soarele dobrogrean

Prezența soarelui joacă un rol esențial pentru calitatea strugurilor și a vinului și reprezintă unul dintre simbolurile puternice ale cramei. Potențialul uriaș al terroir-ului este dat de amplasarea în vecinătatea Dunării, fiind influențat de o sumă de factori favorabili dezvoltării unei podgorii de calitate: clima uscată, prezența vântului adus de Dunăre, sol calcaros și nisipos, lanțul trofic dobrogean: prezența unor plante și animale rare (țestoasa de uscat dobrogeană, popândăul, pelicanul).

Vizitatorii pot urmări cursul Dunării de pe terasele însorite ale cramei, care descriu un peisaj fermecător și care completează armonios „drumul vinului”.

Soiurile noastre

Principalele soiuri de struguri pe care le cultivată la Rasova, cu grijă și pasiune pentru calitate, sunt: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Cabernet, Syrah și Pinot Noir. Colecțiile noastre sunt compuse din vinuri proaspete, ușoare. Majoritatea provin din producția anilor 2016 – 2017 și doar câteva din producția anului 2015. Așadar, deschidem lumea nouă a vinului cu o categorie de vinuri tinere, autentice.

Suntem mai mult decât entuziasmați să împărtășim cu voi visul nostru, acela de a crește cultura consumatorului de vin în România, printr-o lume nouă a vinului, marcată de semnul soarelui.

Vă așteptăm la cramă!